El govern de Castellonet de la Conquesta rebutja la moció en suport al col·lectiu LGTB+

-Rafael Sjöblom (PP Castellonet): “als heterosexuals també se’ls hauria que dedicar un dia de festa; i, com no és el cas, doncs al col·lectiu LGTB+, tampoc”.

El ple de l’Ajuntament de Castellonet de la Conquesta, en sessió ordinària de 30 de setembre de 2015, va rebutjar, amb 3 vots del PP, la moció presentada per la portaveu de Compromís, Paula Climent, en suport al col·lectiu LGTB+.

La moció proposava realitzar una denúncia explícita contra l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia, així com expressar un compromís concís d’engegada de mesures per a eradicar aquesta xacra social. Com a mostra pública i visible cada 28 de juny es penjaria al balcó de l’ajuntament la bandera arc iris del moviment LGTB+.

L’alcalde Rafael Sjöblom va argumentar que ell votava en contra de la moció perquè ja respecta al col·lectiu LGTB+ i no veia important que se’ls dedicara un dia al calendari per a celebrar cap festa. Segons ell, als heterosexuals també se’ls hauria que dedicar un dia de festa i, com no és el cas, doncs al col·lectiu LGTB+, tampoc. A banda, va afegir que alguns dels punts de la moció no els compartia i no els veia correctes, tot i que no va especificar quins punts concrets. Solament va dir que, amb permetre el matrimoni igualitari, pensava que ja hi havia prou.

Des de Compromís, han explicat que la LGTBfòbia, lluny de desaparéixer, continua manifestant-se en les aules, les llars, els centres d’oci i de treball, i fins i tot, a les administracions i serveis públics. Aquestes actituds són més acusades en temps de crisi econòmica, on els drets de totes les persones, i especialment, les més estigmatitzades socialment, trontollen constantment. De nou, el 28 de juny, és necessari un suport explícit a les demandes i necessitats de la població LGTB+.

És necessari el reconeixement a tots aquells sectors vinculats a les lluites socials, per ser els i les màximes responsables de que ara mateix existisquen certs drets reconeguts a les persones LGTB+. Així mateix, cal reconéixer també l’existència d’iniciatives de les diverses administracions, de les municipals a la Generalitat, l’Estat o la Unió Europea, que tinguen com a objectiu un compromís amb la lluita col·lectiva per la igualtat i la llibertat de tota la ciutadania”.

A més, el document també proposava les següents accions:

-engegar mesures des de l’ajuntament per promoure el respecte i eradicar aquesta xacra social, en especial de caràcter educatiu i utilitzarem en aquest sentit les iniciatives culturals i festives. Fomentar i recolzar actituds respectuoses en l’associacionisme de qualsevol àmbit.

-Reivindicar una educació pública, laica, de qualitat i que atenga a la diversitat com a requisit mínim per a crear un espai educatiu on imperen els valors democràtics i de tolerància i crear mecanismes efectius de detecció de violència i del seu tractament.

-Col·laborar activament, mitjançant polítiques públiques en la defensa de la diversitat familiar, lluitant contra qualsevol tipus de discriminació que puguen patir les famílies homoparentals, tant simbòlicament com materialment.

-Donar suport de manera activa a l’associacionisme LGTB+, especialment entre la joventut, així com atendre a les seues demandes i propostes de forma real i activa.

-Expressar un compromís efectiu contra les retallades socials, especialment la prevenció i el tractament del VIH/sida, i posar especial cura en la situació de les persones migrants, fent campanyes de prevenció i reivindicant la sanitat pública universal.

-Dotar als pressupostos municipals d’una partida o activitats per a la lluita contra la LGTBfòbia.

-Sol·licitar al Govern de l’Estat la despatolotgizació de les identitats transsexuals i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d’aquestes persones es vegen perjudicats.

-Sol·licitar al Govern de la Generalitat i als grups polítics de les Corts Valencianes l’elaboració d’una llei valenciana contra l’LGTBfòbia.

Arxivat en: Documents, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *