1.- Aprovació, en el seu cas, de l’acta corresponent a la sessió anterior.

Aprovada per unanimitat.

2.- Donar compte dels decrets d’Alcaldia.

3.- Adhesió conveni subscrit entre la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la Societat General d’Autors i Editors sobre Tarifa Simplificada.

Aprovada per unanimitat.

4.- Moció presentada pel grup Municipal Compromís relativa a l’Orgull LGTB+.

  • D. Rafael Sjöblom Martínez (vot en contra)
  • Dª. Mayte Tarrasó García (vot en contra)
  • Dª. Francisca Esteban Cresencio (vot en contra)
  • Dª. Mª Paula Climent Balbastre (vot a favor)

Rebutjada; 3 vots en contra (PP), 1 vot a favor (Compromís).

Més informació: http://castellonet.compromis.net/2015/10/19/el-govern-de-castellonet-de-la-conquesta-rebutja-la-mocio-en-suport-al-col%C2%B7lectiu-lgtb/

5.- Moció en defensa del districte únic per a l’elecció de centre escolar en tota la Comunitat Valenciana.

Des de Compromís votem en contra de la moció perquè cal fomentar la igualtat entre els centres i assegurar la igualtat de condicions per als xiquets. Hem de fomentar que tots els centres tinguen la mateixa càrrega.

Eixa circumstància el PP ja la va alterar amb les escoles concertades.

L’objectiu del districte únic és liberalitzar o acabar de privatitzar el sistema educatiu i carregar-se el sistema públic.

El districte únic crea categories, centres de primera y centres de segon, es diu que hi ha llibertat, però no és així.

  • D. Rafael Sjöblom Martínez (vot a favor)
  • Dª. Mayte Tarrasó García (vot a favor)
  • Dª. Francisca Esteban Cresencio (vot a favor)
  • Dª. Mª Paula Climent Balbastre (vot en contra)

Aprovada; 3 vots a favor (PP), 1 vot en contra (Compromís).

6.- Moció per garantir la prestació de servicis socials municipals bàsics, així com la prestació de servicis e inversió en infraestructures a favor de la igualtat de tots els ciutadans independentment on resideixen.

Des de Compromís votem en contra de la moció perquè, tot i que és veritat que les Diputacions han ajudat als municipis menuts, però com han funcionat? Repartint les ajudes de manera arbitrària entre els grans partits en funció dels acords que tenien entre ells.

La Diputació és l’organisme que s’elegeix de manera més antidemocràtica; els partits decideixen els representants de cada partit judicial, la ciutadania no elegeix res.

El nou govern té la intenció de traslladar les competències de la Diputació a la Generalitat, que és un òrgan triat per tots, i també traslladar-les a les mancomunitats.

Nosaltres apostem per reforçar les mancomunitats. En les mancomunitats es treballa per donar serveis socials, serveis d’agent de desenvolupament local i molts altres serveis dels quals també gaudeix Castellonet. El que cal fer és donar-li més mitjans perquè els serveis que dóna són més eficients per la proximitat que té amb els municipis.

Nosaltres tenim entès que aquesta moció estan retirant-la en tots els pobles perquè estan buscant el consens a la Diputació. Per tant, sol·licitem que es deixe damunt la taula.

  • D. Rafael Sjöblom Martínez (vot a favor)
  • Dª. Mayte Tarrasó García (vot a favor)
  • Dª. Francisca Esteban Cresencio (vot a favor)
  • Dª. Mª Paula Climent Balbastre (vot en contra)

Aprovada; 3 vots a favor (PP), 1 vot en contra (Compromís).

7.- Informes d’Alcaldia.

8.- Precs i preguntes

– Volem fomentar la contractació de gent del poble, per tant, volem saber si es podria fer una borsa de treball amb els veïns de Castellonet que estan a l’atur, i així, que puguen ser contractats d’una manera més directa si es necessita gent per treballar al poble.

– Els darrers dies s’han netejat alguns camins del poble. Hi ha molts veïns que s’han estat queixant des de fa molt de temps que els carrers del poble no estan nets, tant de deixalles, residus i excrements com de plantes i arbres no sanejats ni podats, i jo mateixa ho he pogut comprovar, per tant, ens preguntem si està prevista la neteja dels carrers del poble en les properes setmanes.

– Els veïns del poble s’han queixat de la quantitat de gats que hi ha als nostres carrers, ens hem adonat que cada vegada són més i fan malbé més coses, fins i tot dins les vivendes. S’ha pensat alguna mesura per evitar-los? Es podria contactar amb S.P.A.M.A. Safor?